Amerks åpen biltur med 7-3 seier over Marlies

Cola trygdeøkning 2021

Rochester Americans (2-1-0-0) brøt ut for fire mål i første periode og så fem forskjellige Amerks-angripere registrerte flerpoengs innsats, inkludert trepoengsuttak fra Michael Mersch (1+2) og Mark Jankowski (0+) 3), da laget begynte sin fire-kamps kanadiske veisving med en overbevisende 7-3 seier over Toronto Marlies lørdag ettermiddag på Coca-Cola Coliseum. Seieren var Amerks andre på like mange kamper og første gang Rochester har møtt et kanadisk lag siden sesongen 2019-20.

Seieren, Rochesters første i Canada siden 24. mars 2019, forbedrer klubben til en rekord på 10-3-1-0 i de siste 14 møtene mot Marlies, som inkluderer en nesten perfekt 5-1-0-0 mark i 2018-19. I løpet av de siste 29 kampene i head-to-head-serien med Toronto, har Amerks scoret to eller flere mål i 23 konkurranser, som inkluderer 10 kamper der de har produsert fem eller flere mål.

I tillegg til Mersch og Jankowskis utflukt med flere poeng, fortsatte Jack Quinn sin varme start på året, og scoret to ganger i åpningsperioden, inkludert den endelige spillvinneren. Rookie-spissen har åpnet sesongen med minst ett mål i hver av de tre første kampene sine, mens han allerede har doblet totalt fra forrige sesong. Etter å ha kombinert for fem poeng (3+2) på to kamper, avslutter han helgen med å lede alle AHL-rookies i mål (4) og poeng (6).

Linus Weissbach scoret de to første målene i proffkarrieren og JJ Peterka (0+2) la til et par hjelpere for andre natt på rad. Også han endte med fem poeng (1+4) i helgen og sitter nå ett poeng bak Quinn ettersom Amerks nå har ligaens to mest scorende rookies.

Ryan MacInnis og Brendan Warren fullførte scoringen på natten med sine første mål for sesongen. Forsvarsmannen Jimmy Schuldt tjente sitt første poeng som et Amerk på Quinns førsteperiodemarkering, mens Matej Pekar og Brandon Davidson også ble kreditert med en assist under konkurransen.

green day meet and greet 2017

Målvakt Aaron Dell debuterte på Amerk og fikk sin første seier for sesongen da han stoppet 27 av de 30 skuddene han møtte.

Toronto-spissen Brett Seney registrerte et par mål for andre gang på tre kamper denne sesongen mens Kirill Semyonov scoret sin første AHL-markering i karrieren. Rookie-målvakten Erik Källgren (1-2-0) startet sin tredje start for Marlies, men ble erstattet etter å ha tillatt fire mål i løpet av 13 minutter inn i den første perioden av Andrew D'Agostini (0-0-0). D’Agostini debuterte i sesongen i lettelse, med 18 redninger.

I den første perioden kom de to klubbene sammen for seks mål med tre i åpningen 5:28 før Amerks tok en 4-1 fordel til pause.

Quinn fikk ting til å gå tidlig for Rochester, og scoret bare 83 sekunder inn i rammen da han banket inn sin egen retur etter at Peterka sentrerte en pasning på toppen av målfeltet. Etter Quinns tredje opptelling av kampanjen, snappet Warren et rydningsforsøk fra Kallgren før han knipset pucken i nettet for sin første for sesongen ved 3:30-tiden.

sommertid året rundt

Toronto kuttet inn 2-0-underskuddet da Seney la til sitt første for natten med 14:28 igjen av perioden, men MacInnis og Quinn kontret tilbake for å presse Amerks-ledelsen til 4-1.

Marlies gjorde scoringen til en ettmålskamp da Seney og Semyonov begge slo på mål i andre halvdel av henholdsvis første og midtre periode, men Weissbach gjenopprettet Rochesters ledelse da han tok tak i sin første profesjonelle oppgjør på 18:19. andre strofe.

På markøren bar Jankowski pucken inn i Marlies-sonen, og da han falt på isen, øser Weissbach den opp og plukket det øverste høyre hjørnet av nettet for sitt første profesjonelle mål.

saltgruver under innsjøen erie turer

Rochester ga seg ikke i løpet av den siste reguleringsperioden til tross for at de hadde en fordel på 5-3 da Mersch og Weissbach avrundet scoringen for å starte den første kampen med en kanadisk veisving på fire kamper.

SPILLETS HØYDEPUNKTER:

Amerks fortsetter bilturen onsdag 27. oktober mot Belleville Senators på CAA Arena. Klokken 19.00 matchup vil være den første konkurransen mellom de to klubbene siden Rochester fullførte en to-kamps sweep 6. mars og 7. mars 2020. All handlingen vil bli gjennomført direkte på The Sports Leader 95.7 FM/950 AM ESPN Rochester samt AHLTV.