Amerks topp rakett i overtidsthriller for å fullføre helgekampen

En vill frem-og-tilbake-affære som så til sammen seks mål i tredje periode endte med at Oskari Laaksonen leverte kampvinneren med 1:13 igjen på overtid for å avslutte en spennende 6-5 seier for Rochester Americans (4-2) -0-0) over Laval Rocket (4-3-1-0) lørdag ettermiddag på Place Bell. Med seieren fullførte Amerks to-kampssveipet over Rocket og stengte deres fire-kamps veisving med seks av mulige åtte poeng for å rykke opp i AHLs North Division.

Seieren, Rochesters andre på like mange netter mot Laval, forbedrer Amerks til 15-3-0-0 hele tiden mot Rocket, inkludert 9-1-0-0 nord for grensen. Amerks har også vunnet 11 av de siste 12 møtene som dateres tilbake til kampanjen 2017-18 og har scoret tre eller flere mål i 14 av de 18 konkurransene, som inkluderer ni av de 10 sammenkomstene i Laval.

Amerks-kaptein Michael Mersch presset sin målscoringsrekke til fire strake kamper og la også til to assist mens Jack Quinn noterte sin fjerde strake flerpoeng innsats med et mål og en assist for å bli den første AHL-spilleren som nådde 10-poengsgrensen dette. årstid. Rookie-spissen avsluttet oktober måned med 10 poeng (5+5) og leder for øyeblikket ligaen med å score gjennom kun seks kamper.

JJ Peterka avsluttet også med to assists, inkludert den primære hjelperen på Laaksonens overtidsspillvinner, og Ryan MacInnis la også to assist i seieren, hans første flerpoengskamp 26. februar 2020 som medlem av Cleveland Monsters. Linus Weissbach scoret sin tredje markør for kampanjen, og Matej Pekar og Jimmy Schuldt fikk begge sine første mål for sesongen.

Målvakt Ukko-Pekka Luukkonen (2-2-0) utlignet rekorden sin på sesongen da han gjorde 33 redninger mens han spilte sin fjerde opptreden for året.

Tidligere Amerk Jean-Sebastien Dea (1+1), Ryan Poehling (1+1), Terrance Amorosa (0+2), Alex Belzile (0+2) og Jesse Ylönen (2+0) ga alle et par poeng for Laval, som led sitt andre strake hjemmetap etter å ha startet sesongen med 3-0-0-0 på hjemmeisen. Michael Pezzetta fullførte scoringen på ettermiddagen da han satte inn sin tredje av tavlen. Målvakt Michael McNiven (1-1-1) gjorde sin tredje opptreden for sesongen og han avsluttet med 20 redninger i overtidstapet.

Etter å ha sett Rocket score et par mål med 50 sekunders mellomrom fra Ylönen og Dea sent i reguleringen for å tvinge frem overtid, startet Amerks den ekstra økten med tre grad-A-skudd, men ble nektet av McNiven.

Peterka var en av de tre skøyteløperne sammen med Quinn og Mason Jobst som ble stoppet, men da den ekstra rammen nådde de siste 90 sekundene, skøytet nybegynneren med pucken nedover venstre side av isen, og trakk oppmerksomheten til Rocket-forsvarerne. . Da Peterka nådde venstre side av bretten, traff han Laaksonen mellom face-off-sirklene og den finske forsvarsspilleren koblet pucken inn i nettet forbi en dykende McNiven for å gi Amerks en 6-5-seier.

Etter at Amerks tok ledelsen 1-0 takket være Quinns femte for sesongen, snudde Laval underskuddet til en egen ettmåls fordel da de scoret et par med 2:20 fra hverandre nær midtveis i andre periode. .

På den første rakettmarkeringen sendte Xavier Ouellet en bakdørpasning på tvers av isen til Poehling. Den tidligere førsterunderen viste tålmodighet da han forfalsket et skudd til høyre for Luukkonen før han disket i en backhanded feed forbi venstre arm til den finske nettvakten.

Bare to minutter senere holdt Laval Amerks innenfor sin egen sone før Ylönen samlet pucken i venstre sirkel og vevde seg inn mellom prikkene. Mens han var omringet av Rochester-løpere, stakk andreårsforwarden et skudd under tverrliggeren på 10:34-merket for å gi Laval sin første ledelse i konkurransen.

Amerks, til tross for at de ble holdt til ett skudd i de første 11 minuttene av andre periode, tvang Laval til en icing og utnyttet den påfølgende face-off da Mersch øsset opp en løs puck under mållinjen og gikk foran mållinjen. brette. Da den fire ganger 20 målscoreren snudde seg mot nettet, skled han pucken mellom putene til McNiven for å utligne kampen på to.

Merschs femte mål for sesongen fra Quinn og MacInnis gir ham ni poeng (5+4) og tre flerpoengskamper, som inkluderer to trepoengskamper, for å flytte til andreplass i ligaen i scoring i de fire siste kampene.

Laval scoret 1:59 inn i tredje periode for å ta en 3-2 ledelse før Weissbach, Pekar og Schuldt alle scoret 4:04 fra hverandre for å gi Rochester en fordel med to mål.

Amerks hadde tilsynelatende alt momentum, men etter en sen interferensstraff, sammen med at Rocket trakk McNiven for tomannsfordel, brakte Laval stillingen til 5-4 med 5:18 igjen i reguleringen.

Mindre enn et minutt senere etter Ylönens andre opptelling av konkurransen, mottok Dea en bakdørsfeed fra Belzile og utlignet kampen for å tvinge frem den første overtidsperioden for de to lagene denne sesongen.

I løpet av den ekstra rammen slo Rochester Rocket 3-1 før Laaksonen beseglet 6-5-seieren for å gi Amerks åtte strake seire mot Laval og en perfekt 4-0-0-0 all-time rekord i kamper avgjort utenfor regulering.