Cornell ble blank av Quinnipiac, 2-0

Cornell, Quinnipiac og hockey er ofte synonyme med lavscorende spill. Det levde til forventningene lørdag kveld på M&T Bank Arena da Jack Quillan scoret begge Quinnipiacs mål for å løfte de nr. 6-rangerte Bobcats (5-1-2, 2-0-0 ECAC) til en 2-0 seier over Cornell ( 1-3-0, 1-1-0 ECAC).

Quinnipiac ga bare ni Cornell-skudd på mål på natten, inkludert å holde Big Red uten et skudd på mål i nesten de første 23 minuttene av konkurransen.

På slutten av kvelden skjøt Quinnipiac Cornell med 28-9 margin og hadde en pluss-24 forskjell i skuddforsøk, 60-36.

Cornell andre målvakt stoppet 26 av 27 skudd i nederlaget, mens motparten Yaniv Perets stoppet alle ni Cornell-skuddene for å få sin 13. avslutning i karrieren.

Quillan scoret det første av sine to mål sent i den første perioden, og omdirigerte et skudd på midten etter at Jack Johnson tok et håndleddsskudd fra venstre punkt etter en Quinnipiac-seier. TJ Friedmann, som vant faceoff, ble også kreditert med en assist på opptellingen.

Tidlig i den andre perioden ble Cornell tvunget til å drepe en fem-minutters straff, da  ble idømt en stor straff for å treffe bakfra og deretter utstedte et uredelig spill etter en videoanmeldelse.

De store røde straffemorderne ga opp bare tre skuddforsøk under kraftspillet, hvorav to ble blokkert av forsvarere  og .

Cornell hadde et par sjanser til å sette inn kampens utligningsmål med fire power play-muligheter, inkludert en 5-mot-3-sjanse, men Cornell fikk bare registrere ett skudd på mål i løpet av sine syv pluss minutter med mannens fordel.

Med 11 sekunder igjen la Quillan til en forsikringsmarkør ved å score et tomt mål fra den nøytrale sonen.

Spillnotater

• Lørdag var det 48. møtet mellom Cornell og Quinnipiac. Cornell fortsetter å lede tidenes serie over Bobcats til tross for tilbakeslaget, 25-19-4.

• I løpet av de siste 12 kampene som er spilt mellom Cornell og Quinnipiac, har åtte hatt tre mål eller færre, og lagene har til sammen scoret et gjennomsnitt på 3,58 mål per kamp.

• Cornell ble holdt til et ensifret skuddtotal for første gang siden han også registrerte ni skudd mot Union 11. februar 2011, i et 4-0-tap for nederlenderne.

• The Big Red blokkerte 19 Quinnipiac-skudd på natten, fremhevet med fire blokker hver av Mitchell og . gikk foran tre skuddforsøk og  forkastet et par Quinnipiac-skudd.

Ser fremover

Cornell fortsetter sin roadtrip på seks kamper for å åpne sesongen 2022-23 neste helg når Big Red drar til North Country for å møte St. Lawrence og Clarkson. Puckfall for begge konkurransene er satt til 19.00. Spillhandling vil bli sendt på ESPN+ begge kvelder.