Husker Buffalo Bills siste mesterskapslag

Buffalo Bills er to seire unna å returnere til Super Bowl.

Nå vil ingen ha hjertet knust av enda en erindring om Buffalos fire strake Super Bowl-tap på 1990-tallet, så la oss ikke gå dit.

Regningene er for tiden tredje valg i Super Bowl-spill til odds på +550 og for å være ærlig, deres vei til det store spillet vil nesten helt sikkert kreve en seier over den forsvarende Super Bowl-mesteren Kansas City Chiefs i AFC Championship Game.

nc state vs syracuse fotball 2016

Det vekker minner fra 1966 AFL Championship Game mellom de samme to lagene på Buffalos War Memorial Stadium, som ville avgjøre den første AFL-representanten til å spille i Super Bowl. Buffalo spilte for sin tredje strake AFL-tittel, men Kansas City vant bortebane 31-7, så la oss ikke gå dit heller.

I stedet er dagens tema 1965 Bills – det siste mesterskapslaget fra Buffalo.

Regjerende tittelinnehavere

The Bills var en kraftklubb i 1964. Buffalo gikk 12-2 for å erobre AFL East Division-kronen over 10-3-1 Boston Patriots.

Rookie-kickeren Pete Gogolak sto for 102 poeng, og startet mål med en ny metode kjent som fotballstil. Buffalos forsvar var det gjerrigste mot oppløpet i AFL.

Den forsvarende mesteren San Diego Chargers ville gi motstand i AFL-tittelspillet. Buffalo vant begge ordinære sesongmøter med Chargers med 30-3 og 27-24 teller.

Dagen begynte ikke å være lovende for Bills. Chargers tok åpningssparket og la ut på en 80-yard kjøretur for å få en 7-0 ledelse. To Gogolak-feltmål og et Wray Carlton TD-løp sendte Buffalo inn i omgangen foran 13-7.

Det eneste resultatet i andre omgang var en quarterback snike TD av Buffalos Jack Kemp.

når kommer gresskar til dunkin

Bills-forsvaret satte klemmene på Chargers. Spillet huskes for det som ble kjent som hiten som ble hørt rundt om i verden. En knusende takling av Bills linebacker Mike Stratton fremtvang en fomling fra Chargers-løperen Keith Lincoln og lot Lincoln være ferdig for dagen med et brukket ribbein.

Gilchrist løp for 122 yards og Buffalo la ut en 20-7 dom for byens første AFL-tittel.

En gjentakelse virket usannsynlig

En langvarig feide mellom Gilchrist og Bills trener Lou Saban resulterte i at Bills byttet Gilchrist til Denver Broncos for backen Billy Joe 24. februar 1965.

Minus deres mest produktive spiller, var ikke tankene om et nytt mesterskap i forkant av hodet til de fleste Bills-fansen. Ting ble mer alvorlig da skader fratok klubben å starte bredmottakerne Elbert Dubenion og Glenn Bass.

Ikke desto mindre åpnet Buffalo sesongen 4-0 før han fikk en 34-3-pisking hjemme mot San Diego. De to klubbene møttes igjen i San Diego på Thanksgiving og kjempet til uavgjort 20-20.

Til tross for en fotgjengerforseelse, stolte Buffalo på Gogolaks vrist og et solid forsvar for å gå 10-3-1 og vinne en svak østdivisjon med fem kamper.

Likevel dro Bills til San Diego for en omkamp i tittelkampen som 6,5-poengs underdogs. Det var imidlertid mye motivasjon blant Buffalo-spillerne. Kemp og linebacker Paul Maguire var blant fem tidligere Chargers på Bills-listen som ble kuttet av San Diego-trener Sid Gillman.

td ameritrade tenke eller svømme

De dag ville bli dominert av Buffalo.

Kemp kastet en TD-pasning til tight-end Ernie Warlick og Butch Byrd returnerte en spiss til huset for å få Bills en 14-0 fordel ved pause. Gogolak sparket tre feltmål i andre omgang, og Bills-forsvaret tillot aldri Chargers å komme innenfor Buffalo 24-yardlinjen under en 23-0-seier.

Med plass til Super Bowl markerte spillet siste gang et AFL Championship-spill avsluttet sesongen. Det var også den siste tittelen som ble tjent av Bills.

Buffalo har ventet tålmodig på nok en krone siden den gang.