Amerks faller til Marlies, 4-1

Rochester Americans (5-3-0-0) dro inn et mål tidlig i tredje periode, men tilreisende Toronto Marlies (4-4-0-0) scoret to ganger i sluttminuttet for å avslutte en 4-1-seier fredag. på Blå Kors Arena.

Kveldens reguleringstap mot Marlies var Rochesters første hjemme mot Toronto siden 15. desember 2017. Amerks deltok i konkurransen med 5-0-1-0 i de seks foregående møtene mellom klubbene i Flower City. Til tross for nederlaget har Rochester vunnet fem av de siste syv kampene og forblir nummer to i AHLs North Division.

Rookie-spissen JJ Peterka scoret Rochesters eneste mål i kampen 3:36 inn i den siste rammen fra Sean Malone og Ethan Prow. Målet gir den førsteårs tyske kantspilleren ni poeng (2+7) på åtte kamper, som inkluderer lagets beste syv assist.

Peyton Krebs, som ble kjøpt opp av Buffalo Sabres torsdag morgen, gjorde sin Amerks-debut. Den 20 år gamle forwarden startet konkurransen med Michael Mersch og Ryan MacInnis. Forsvarsmann Mattias Samuelsson ledet alle Rochester-løpere med en karriere-beste fem skudd.

Målvakt Ukko-Pekka Luukkonen (2-3-0) stoppet 18 av 20 skudd han møtte, men ble behandlet med tapet da han dukket opp i sin femte opptreden i kampanjen.
Kirill Semyonov (0+2) og Brett Seney (1+1) ledet begge Marlies til seier da de produserte henholdsvis andre og tredje flerpoengs innsats for sesongen. Josh Ho-Sang scoret det endelige kampvinnende målet sent i andre periode før Mikhail Abraham og Alex Steeves avsluttet scoringen da de begge slo på tomt mål i de siste 60 sekundene av reguleringen.

Målvakt Erik Källgren noterte sin tredje redningsprestasjon på 30 pluss for sesongen og forbedret til 3-2-0, som inkluderer to strake seire.

Rochester registrerte 10 av de første 12 skuddene i den første perioden, men det var Marlies som brøt den målløse konkurransen med 2:52 igjen i rammen mens de var på power-play. Med Toronto på man-advantage etter en dobbel moll for high-sticking, avfyrte Semyon Der-Arguchintsev en skuddpasning mellom de face-off-punktene fra toppen av det høyre punktet. Da pucken nådde Seneys pinne, dirigerte han inn i nettet for sitt femte mål for sesongen.

I løpet av den andre spilleperioden genererte begge lag mange scoringssjanser da de to klubbene kom sammen for 23 skudd, men målvaktene holdt kampen med ett mål til Toronto slo gjennom.

Da strofen minket ned, så Amerks ut til å få en ny scoringsmulighet inntil et blokkert skudd av Bobby McMann dypt inne i Marlies-sonen. Etter at kantspilleren samlet pucken, ryddet han den langs isen, men Semyonov kjørte den ned i hjørnet til venstre for Luukkonen. Peterka spurtet ned for å blokkere sentreringspasningen, men Ho-Sang tok den over den finske nettvakten for å doble Torontos ledelse med 18 sekunder igjen av perioden.

Rochester kom ut av pausebruddet 2-0, men Peterka tok snart en utløpspasning fra Malone mens han skøytet gjennom den nøytrale sonen. Kantspilleren gikk inn i den offensive sonen, og da han nådde toppen av sirklene, brukte han Marlie-forsvarene som en skjerm før han knipset inn sin andre opptelling for sesongen.

Amerks prøvde å finne utligningen i løpet av de siste 17 minuttene, men Marlies nektet forsøket da Abraham og Steeves begge sikret seieren mens Luukkonen ble trukket for den ekstra skøyteløperen.

SPILLETS HØYDEPUNKTER:

Etter å ha startet sesongen med åtte strake North Division-konkurranser, tar Amerks sin eneste tur for sesongen til Mohegan Sun Arena på Casey Plaza for å møte Wilkes-Barre/Scranton Penguins onsdag 10. november. Kl. 19.05. matchup vil være det første av to møter mellom de to klubbene denne sesongen og vil bli sendt direkte på 95.7 FM/950 AM ESPN Rochester samt AHLTV.