FARVEL TIL RETTFERDIGHET: Lyons superstjerne scorer 44 i siste kamp som C.G. Finney fjerner Lions fra ettersesongen

Etter å ha erobret skolens 19. seksjonstittel fredag ​​kveld på Blue Cross Arena, vendte Lyons senior Justice Smith og lagkameratene oppmerksomheten mot et løp mot en statstittel. Deres første hinder ville være et oppgjør med en tøff C.G. Finney-laget, seksjon V klasse C1-mesterne, på Newark High School mandag kveld.

Foran en stappfull gymsal byttet Lyons senior slag med C.G. Finney-senior-fremstående Keegan Ocorr og 8. klasse-fenomet Markus Robinson. Til slutt var det C.G. Finney Falcons og hovedtrener Joe Marchand som skulle ta en 92-88 seier og gå videre for å møte Cal-Mum i klasse C play-in-kampen onsdag kveld på Blue Cross Arena.

Lyons hoppet ut til en tidlig ledelse på 12-5 bak 2 trepoengere i første kvartal fra senior David Weaver, men Finney ville storme tilbake for å ta en ledelse på 21-19 etter den første perioden.

De ville utvide ledelsen til 43-39 ved pause, bak 17 poeng i første omgang fra både Markus Robinson og Finney senior Caleb Anger som begravde 5 trepoengere.

Finney ville utvide ledelsen til så mye som 11 poeng i andre omgang. Lyons ville tette avstanden til 1 poeng, men Finney svarte med bøtter fra Ocorr og Robinson for å bygge marginen tilbake til 8. Ocorr ville gå 6-8 fra straffekastlinjen i det siste kvarteret for å sikre seieren og sette et nært mål. karrieren til en av tidenes storheter som noensinne har brukt en Lyons-uniform.

Justice Smith ville avslutte med 44 poeng og avsluttet karrieren bare 11 poeng under 2000-merket. David Weaver scoret 18 poeng på 4 trepoengere i sin siste kamp for Lions. Sophomore Horace Betts IV endte med 9, junior Benji Kemp scoret 8 og senior Aaron Romero scoret 4 poeng. Sophomore Justin Smith ble holdt til sesongens laveste 2 poeng.

For Falcons scoret Keegan Ocorr 36 poeng, 27 i andre omgang, mens 8.-klassingen Markus Robinson samlet 29. Caleb Anger scoret 24 poeng på 6 trepoengere før han felte ut sent i kampen. De eneste andre Falcons som scoret var Josh Taylor som hadde 2 poeng og Xavier Smith som slo et enkelt frikast.

For hovedtrener Dean Schott II og hans løver avslutter de sesongen som seksjon V klasse C2-mestere med en totalrekord på 21-3.