J.J. Peterka, Jack Quinn gir Amerks 5-3 seier over Crunch

Rookie-spisser Jack Quinn og J.J. Peterka scoret hver én gang og la til to assist for å løfte Rochester Americans (1-1-0-0) til en 5-3 seier over den intrastatlige rivalen Syracuse Crunch (1-1-1-0) i lagets hjemmebane 2021-22 Åpner fredag ​​på Blå Kors Arena.

Med seieren har Rochester samlet minst ett poeng i 22 av de siste 34 kampene mot Syracuse som dateres tilbake til starten av 2018-19-kampanjen, med 18-12-3-1. I tillegg var kveldens konkurranse den syvende gangen Crunch har fungert som Rochesters hjemmeåpningsmotstander, inkludert tre ganger de siste fem årene. Amerks forbedret seg til 6-1-0-0 hele tiden i hjemmeåpningskampene mot Syracuse.

Mens både Quinn og Peterka oppgjorde hver sin første flerpoengs innsats i kampanjen, rundet Sean Malone og forsvarerne Ethan Prow og Josh Teves alle scoringene for Rochester. Markørene til Prow og Teves var deres første poeng som Amerks mens Linus Weissbach plukket sitt første proffpoeng med en assist på Rochesters første mål i kampen.

kvinners mars 2018 seneca falls

Målvakt Ukko-Pekka Luukkonen fikk sin andre start i nettet, og han gjorde 21 redninger for å jevne ut rekorden sin på sesongen til 1-1-0, samtidig som han fikk en assist.

Førsteårsspissene Simon Ryfors og Jaydon Dureau scoret begge sine første AHL-mål mens Antoine Morand la til sin første opptelling for sesongen for Syracuse, som nå har 1-1-1-0 for sesongen. Nettminder Hugo Alnefelt gjorde sin tredje opptreden i kampanjen, og til tross for at han stoppet 17 av de 21 skuddene han møtte, led han tapet.

Etter at Crunch åpnet scoringen 4:47 inn i den første strofen, svarte Amerks med fire mål på rad og tok en 4-1 ledelse ved 13:55-tiden i tredje periode.

På det første Amerks-målet fra Prow fikk Jankowski en pasning fra Weissbach da han tråkket ned halvveggen. Før det tidligere førsterundevalget nådde hashmarkene, forlot han pucken for Prow. Forsvareren spurtet mot nettet før han sendte et bakhåndsskudd forbi høyrebenet til Hugo for å utligne til ett med 4:25 igjen av første periode.

Etter pausen tok Amerks sin første ledelse for natten takket være Teves sin første markør for sesongen mindre enn fire minutter ut i den andre perioden. Etter at Crunch klarerte pucken på Luukkonen, styrte han den til Teves. Forsvareren bar deretter pucken oppover isen og banket den av endebrettene før han løp mot gjenvinningen. Teves slo sine andre blueliners og la den bak Hugo.

Den ensomme assisten ble kreditert Luukkonen, og markerte hans første AHL-poeng i karrieren.

Senere i strofen doblet Amerks ledelsen til 3-1 da Quinn slo seg sammen med Peterka på 13:47. Peterka plukket opp en løs puck i trapesen bak Crunch-sonen og ventet tålmodig før han backhanded en pasning til Quinn nær venstre face-off sirkel.

Rochester økte ledelsen til en tremålspute da Malone pent stakk et skudd i øvre hjørne med 6:05 igjen i den siste rammen. Malones mål kom takket være en perfekt pasning fra Peterka og Quinn.

Quinn viser nå mål i back-to-back-kamper for å starte sesongen 2021-22 og syv poeng (2+5) over de siste fem kampene hans tilbake til forrige sesong.

Bare 58 sekunder etter Malones første mål for sesongen, scoret Morand et korthåndsmål før Peterka ble tildelt sin første profesjonelle markør da han ble skøytet mens han skøytet inn alene på et utbrudd mot et tomt nett mens Hugo ble trukket etter en ekstra skøyteløper.

The Crunch la til sitt siste mål for natten med 30 sekunder igjen av reguleringen, men det var for lite for sent da Rochester tok sin første seier for sesongen med stillingen 5-3.

For første gang siden sesongen 2019-20 drar Amerks nord for grensen når de begynner en kanadisk veisvinging med fire kamper som starter klokken 16.00. matinee på Coca-Cola Coliseum lørdag 23. oktober mot Toronto Marlies. Kampen vil være den første konkurransen mellom de to klubbene siden 8. februar 2020 og vil bli sendt direkte på The Sports Leader 95.7 FM/950 AM ESPN Rochester samt AHLTV.